Menu:

 
 

Pentuja

Honeyn ja Elmon pennut syntyivät 13.6.2022. 2 urosta ja 2 narttua

Lisätietoja pentueen vanhemmista

***************************************************

Meillä on seuraava pentue suunnitteilla loppuvuodelle 2022.

Jos olet kiinnostunut kuulemaan lisää tulevista suunnitelmistamme niin olethan yhteydessä.

 

 

Oletko kiinnostunut walesinspringerspanieleista? Kenties olet jo päättänyt, että walesi on juuri oikea rotu sinulle. Olet saattanut jo tutustua rotuun internetin kautta tai ehkä kirjojen avulla. Olet mahdollisesti käynyt jo tutustumassa rotuun tai vieraillut jonkun kasvattajan luona. Toivomme, että luet kuitenkin alla olevan ajatuksella läpi.

Meidän kokemuksemme mukainen kuvaus walesista, joka pohjautuu omiin koiriin ja kasvatteihimme.

Walesi on rotu, joka tarvitsee omistajaltaan paljon huumorintajua, luovuutta ja johdonmukaisuutta. Se on luonteeltaan energinen, väsymätön, vilkas ja touhukas. Walesilla on luontaista miellyttämishalua, joka edesauttaa kouluttamista, mutta vilkkaus ja ajoittainen “teini kapinallisuus” tuo siihen omat haasteensa. Walesi alkaa helposti käyttämään ominaisuuksiaan vain omaksi edukseen, jos omistaja ei onnistu vakuuttamaan sitä koulutettavien tehtävien kannattavuudesta.

Walesi on sosiaalinen koira, joka rakastaa juosta muiden koirien kanssa ja meno voi välillä olla aika raisua. Sen kanssa on helppo liikkua kaupungissa ja väkijoukoissa ja ottaa mukaan vaikkapa hotellilomalle. Terverakenteinen walesi liikkuu sulavasti ja tehokkaasti maata tavoittelevin askelin ja kantaa itseään kauniisti.

Walesin rakastettava persoonallisuus johtaa aina siihen, että se jumaloi perhettään ja haluaa olla kaikessa mukana. Walesi on mitä parhain perhekoira ja todellinen sielun peili, joka huomaa, jos jollain on paha mieli. Kotona ei varmasti tapahdu mitään, mitä walesi ei huomaisi ja olisi heti uteliaana mukana. Kotiin tulija saa aina rakkauden täyteisen ja innokkaan vastaanoton.

Kaunis ja suloinen ulkokuori kätkee sisälleen sitkeän, vahvan ja lihaksikkaan koiran, joka tarvitsee rajoja ja rakkautta. Peruskoulutukseen arjessa tulee panostaa ja malttiharjoituksia kannattaa tehdä pienestä pitäen.

Walesilla on kaunis puhtaanvalkoinen ja syvänpunainen silkkinen turkki. Säännöllinen trimmaus on osa turkin hoitoa. Walesi on helppo totuttaa kynsien leikkaukseen ja muihin hoitotoimenpiteisiin, toki on myös yksilöitä, jotka eivät arvosta esimerkiksi pesulla käyntiä. Kurakeleillä sadepuku auttaa suojaamaan turkkia, mutta tassujen pesulta ei yleensä välty. Päätä myöden kurainen walesi on tuttu näky onnellisesta kuopan kaivajasta.

Walesi on monipuolinen harrastuskoira ja mahdollisuudet sen kanssa ovat rajattomat: agility, rally-toko, toko, nosework, näyttelyt, mejä tai vaikka koiratanssi, jos se tuntuu omalta jutulta. Treenikentillä walesia ei tarvitse innostaa mukaan, se on aina valmiina. Vilkkaus, sosiaalisuus ja aika ajoin näkyvä keskittymiskyvyn herpaantuminen tuovat omat haasteensa esimerkiksi huomion saamiseksi ohjaajaan. Tavoitteellinen harrastaminen walesin kanssa vaatii paljon myös ohjaajalta, sekä sitoutumista että aikaa.

Walesista voi saada kaverin myös metsälle, mutta tulee muistaa, ettei pelkkä riistaviettisyys tee vielä metsästyskoiraa. Spanielin tehtäviin metsästäjän apuna kuuluu riistan haku haulikon kantaman sisällä, ylösajo, joka johtaa riistan pudotukseen sekä saaliin nouto ja luovutus. Käyttöominaisuuksia omaava walesin koulutuksessa tulee ottaa huomioon hallittavuus, tottelevaisuus ja yhteistyöhalukkuus ohjaajan kanssa, ettei riistatilanteissa vietti ja tarkka nenä aja koiraa työskentelemään vain itselleen.

Jokainen koira on yksilö, eikä esimerkiksi suoraan voida todeta, että uros olisi narttua haastavampi. Walesi on rakastava koira jota on helppo rakastaa, mutta sen haastavuutta ei kannata aliarvioida.

Oletko kiinnostunut Llewpart’s pennusta? Lue seuraavaksi alla oleva Pennunostajan etiketti.

1) ROTUVALINNAN TEHTYÄSI, ETSI SINULLE SOPIVA KASVATTAJA

Pysähdy hetkeksi ja laadi listaa siitä, mitä sinä toivot ja odotat kasvattajalta. Mitkä asiat ja ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä? Millaisen kasvattajan uskoisit tarjoavan pennulle parhaat mahdolliset lähtökohdat? Etsi kasvattaja, jonka kanssa tunnet kemioiden kohtaavan. Kasvattajan kuuluu olla sellainen, jolta voit ja uskallat kysyä neuvoa. Ei ole olemassa tyhmiä kysymyksiä! Haluamme pitää yhteyttä ja kuulla kuulumisia, niin hyviä kuin huonoja. Oikean kasvattajan löytämisestä voi alkaa parhaimmillaan pitkäaikainen ja luottamuksellinen ystävyyssuhde.

2) SOPIVAN PENNUN SAAMINEN VOI KESTÄÄ

Kun juuri sinulle sopiva kasvattaja on löytynyt, tulee sinun valmistautua pitkäänkin odotukseen.

Meille syntyy pentuja harvakseltaan ja siksi odotus voi olla pitkäkin. Tärkeintä on, että pennun ja tulevan omistajan yhteiselämä olisi onnistunutta. Haluamme, että pentumme saavat kodit, joissa niitä rakastetaan. Oikealle perheelle on löydettävä oikea pentu. Aina ei syntyneestä pentueesta löydy juuri sinun perheellesi sopivaa pentua. Se voi johtua pennun luonteesta tai ominaisuuksista. Koska meille kaikkein tärkeintä on löytää jokaiselle pennulle sopiva koti, me emme ota varauksia. Pidämme kaikki pentueesta kiinnostuneet ajan tasalla ja päätöksiä sopivista perheistä tehdään vasta lähellä luovutusikää. Tärkeintä on, että sinä maltat odottaa sitä juuri sinulle oikeaa pentua.

3) ESITTELE ITSESI KUNNOLLA HETI ALUSSA

Toivomme, että aluksi yhteydenotot tulisivat ensisijaisesti sähköpostilla. Puheluihin on usein hankala vastata, ja tekstiviesteillä tulevat kyselyt ohitamme lähestulkoon aina. Haluamme jutella pennunkyselijöiden kanssa ehdottomasti myös puhelimitse ja tavata perheet ennen mitään päätöksiä! Valitaan yhdessä sopiva ajankohta, jolloin on hyvä hetki soitella ja vaihtaa ajatuksia.

Toivomme, että ensimmäisessä sähköpostissa:

- Esittelet itsesi ja perheesi

- Kerrot minkälaisia ajatuksia sinulla/teillä on pennusta

- Miksi olet/olette kiinnostunut juuri meidän pennustamme

- Onko sinulla/teillä harrastussuunnitelmia

- Onhan pentu tulossa parhaaksi ystäväksesi ja perheenjäseneksi

- Oletko/oletteko todella valmiita sitoutumaan koiraan

- Olettehan rehellisesti pohtineet, että teillä on aikaa koiralle

Harrastukset ovat toissijaisia asioita, vaikka vilkas rotu nauttiikin, jos se pääsee oman omistajan kanssa harrastamaan jotain yhteistä mukavaa. Tärkeintä on, että olet täysin rehellinen. Vaikka sinulla ei olisikaan mahdollisia suunnitelmia esimerkiksi yhteisistä harrastuksista, se ei tarkoita, etteikö sinulla olisi aivan yhtä hyvät mahdollisuudet saada pentua. Tässäkin tilanteessa on tärkeää sanoa, ettei esimerkiksi ole jostain tietystä harrastuksesta kiinnostunut. Meille on tärkeintä saada kuulla sinusta ja sinun ajatuksistasi mahdollisimman paljon. Jokainen meillä syntyvä pentue on yhtä rakas ja tärkeä ja jokainen pentu on yhtä ainutlaatuinen ja arvokas. Meille on tärkeintä, että jokainen pentu saa ansaitsemansa perheen ja elämän.

Hienointa on, jos viestistäsi huokuu todellinen kiinnostus ja näemme, että olet tosissasi etsimässä sinulle sopivaa pentua. Olet tutkinut asioita ja nähnyt vaivaa. Silloin myös meidän on helppo olla sinuun yhteydessä ja sopia esimerkiksi sopiva ajankohta puhelulle ja mahdollisesti päästä tapaamaan teitä kasvotusten

4) KASVATTAJA VOI MYÖS SANOA SINULLE EI, OLE SIIHEN HENKISESTI VALMIS

Jokainen kasvattaja on oman rotunsa ja omien yksilöiden asiantuntija. Vaikka sinä pennunkyselijä koet, että tämä on juuri oikea rotu sinulle, voi kasvattaja nähdä, että hänen yksilönsä eivät sovi juuri sinulle. Jos sanomme, ettei meiltä valitettavasti löydy sinulle pentua, älä loukkaannu. Haluamme aina omien pentujen ja teidän ostajien parasta. Emme halua myydä teille pentua, jonka kanssa arki ei suju. Koiraa hankkiessa vastuu koirasta ja sen kasvatuksesta on AINA aikuisella. Me emme oleta, että sinulla on aiempaa kokemusta koirista, tärkeintä on, että kerrot meille asiat rehellisesti. Tärkeintä on, että olet itse aktiivinen ja kysyt, jos jokin asia mietityttää.

5) ÄLÄ JONOTA PENTUA USEALTA KASVATTAJALTA SAMAAN AIKAAN – ellet mainitse sitä selkeästi heti alussa!

Meille on tärkeää, että haluat pennun juuri meiltä. Jos heti alun jälkeen koet, että emme ole paras mahdollinen kasvattaja juuri sinulle – kerro se meille heti rehellisesti. Jos elämäntilanteesi äkillisesti muuttuu ja pennun hankinta siirtyy, ole ystävällinen ja ilmoita siitä meille. Me ymmärrämme kyllä – olemme ihan tavallisia ihmisiä niin kuin sinä

Muista hyvät käytöstavat niin oikeassa elämässä kuin somessa! Aktiiviset ja vastuuntuntoiset kasvattajat tuntevat ja tietävät toisensa ja ovat yhteydessä toisiinsa. Kokemuksia jaetaan niin hyvistä kuin huonoista jutuista, myös pennunkyselijöistä…

6) KASVATTAJA VALITSEE SINULLE SOPIVIMMAN PENNUN

Jokainen Llewpart’s pentue syntyy ensisijaisesti meitä kasvattajia itseämme varten rodun hyvinvointia ja oman kasvatustyön tulevaisuutta ajatellen. Kasvattaja valitsee jokaiseen perheeseen sopivimman pennun. Meiltä et voi itse valita haluamaasi pentua, vaan me kasvattajat pohdimme ja arvioimme kaikkia pentuja yksilöinä ja ajattelemme pennun hyvinvointia ja tulevaisuutta. Meidän tavoitteemme on löytää juuri se sopivin pentu juuri teidän perheellenne. Haluamme, että pentu sopii teidän elämäänne ja ajatuksiin tulevaisuudesta. On meidän kaikkien suurin ilo, kun pentu ja sen perhe ovat täydellisiä toisilleen. Kasvattajina meillä on hyvin suuri vastuu valita pennulle paras mahdollinen loppuelämän koti ja myös löytää teidän perheellenne se sopivin pentu. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, ja se on hyvä pennunostajana tiedostaa heti alusta lähtien. Pentua on saatettu odottaa pitkään, ja hyvin myöhäisessä vaiheessa teille saattaa tulla tieto, ettei tästä pentueesta löydy teille omaa uutta perheenjäsentä.

Llewpart’s pennut myydään lemmikeiksi rakastaviin koteihin. Pennut luovutetaan rekisteröityinä, sirutettuina, madotettuina sekä eläinlääkärin tarkastamina. Pennunostajan luvalla liitämme hänet Springerspanielit ry:n pentuejäseneksi.Mukaasi saat kirjalliset hoito- ja ruokintaohjeet sekä pentupakkauksen.

Haluamme olla apuna ja tukena pennun kasvatuksessa ja koulutuksessa kykyjemme mukaan läpi koko koiran elämän. Toivomme aktiivista yhteydenpitoa.

Jos jaksoit lukea kaiken läpi ja kiinnostuit niin ota yhteyttä.

T. Heidi, Miina ja Jasmin

llewparts.wss@gmail.com

Copyright © 2011-2022 (Heidi Toivanen)