Menu:

 
 

Esittely

Perheeseeni kuuluu avomieheni Jarmo, tyttäreni Jasmin ja vaihteleva joukko punavalkoisia veijareita. Iloinen vesselimme Lucky, aina niin vauhdikas Hulda, sielun peili Vilma ja nuorimmaisena Fanny. Tämä nelikko pitää huolen ettei arjesta puutu palvovia katseita, kainalokaveria eikä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Vilma on yhteisomistuksessa veljeni Anssin kanssa. Miinan kanssa minulla on yhteisomistuksessa Alma ja Kaisla. Ruotsin tuontimme Tonic on minun, Miinan ja Jasminin yhteinen veijari. Jokaisella kasvatillani on paikka sydämessäni <3
Asumme Lohjan Muijalassa.

Olen syntynyt ja viettänyt nuoruuteni Lappeenrannassa. Syntymäkodissani on lähes aina ollut koira. Monirotuinen Riku oli ensimmäinen koiramme. Vuonna 1989 kotiimme saapui Amerikancockerspanieli uros FIN MVA Serene Sailorman Swing "Sulo". Sulo oli aivan mieletön persoona. Sulon kanssa harrastin tokoa ja näyttelyissäkin kävimme. Taippareitakin yritimme mutta ei suostunut uimaan, vaikka yleensä pienikin rapakko riitti uimiseen.

Vuonna -91 päiviämme saapui hurmaamaan musta Amerikancockerspanieli narttu FIN MVA Eveil D`Une Passion de la Vigie "Lyyti, Lysie". Lysie oli ensimmäiset vuodet minun ja Tannisen Marjatan (kennel Serene) yhteisomistuksessa. Lysie sai kaksi pentuetta ja kävimme näyttelyissä.

Vuonna -93 muutin Lohjalle ja sillä tiellä olen. Välillä asuimme viitisen vuotta Pohjan kunnan Antskogissa mutta vuodesta 2002 lähtien taas Lohjalla. Antskogin vuosina 3.12.1998 syntyi maailman suloisin prinsessa, tyttäremme Jasmin.

Juhannusaattona 2002 jouduimme jättämään haikeat jäähyväiset Sulolle. Hengittäminen kävi 13-vuotiaalle liian raskaaksi. Lysie asusteli viimeiset vuotensa äitini ja isäni hellässä huomassa. Eron hetki tuli tammikuun lopussa 2005.

Vuoden 2005 pääsiäisenä elämämme muuttui. Se siis muuttui isolla M:llä. Luoksemme muutti 16.2.2005 Lappeenrannassa syntynyt Walesinspringerspanieli Milfeddyg Llewpart "Tikru". Muistan hetken kun olimme hakemassa Tikrua. Valloittava lauma walesipentuja kiihdytti kohti tutustumaan kuka tuli kuka tuli. Yksi näistä suloisista otuksista halusi välittömästi tutustua kengännauhoihini. Ja sehän oli meidän Tikru. Tikru oli upea koira, jota kukaan tuleva ei koskaan tule korvaamaan. Olen mielettömän kiitollinen, että Tikru oli ensimmäinen walesini ja hänestä tuli Llewpart's koirien kantanarttu. 18.6.2018 Tikru nukkui ikiuneen nukkuessaan täällä kotona 13v 4kk ikäisenä.

Kävin kasvattajan peruskurssin vuonna 2008 ja kennel nimekseni vahvistui Llewpart's. Samana vuonna syntyi ensimmäinen pentueemme. Olen Suomen Kennelliiton jäsen ja olen allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen. Olen jäsenenä Springerspanielit Ry:ssä. Minut valittiin Springerspanelit ry:n hallitukseen kolmivuotis kaudeksi 2019 - 2021. Lisäksi minut on valittu jalostustoimikunnan puheenjohtajaksi ja jäseneksi näyttelyasiaintoimikuntaan. Sukoka, Suomen Koirankasvattajat ry:n jäsenenä olen ollut vuodesta 2018 lähtien.

Vuosien varrella on koirien kanssa tullut harrastettua monia eri lajeja, ihan vain ajatuksena tehdä kivoja juttuja yhdessä koirien kanssa. Agility, rally-toko, nose-work, näyttelyt, koirien kuntopiiri ja paljon ihania yhteisiä metsäretkiä sienestäen yms.

Walesinspringerspanielit ovat vieneet sydämemme  ja näiden upeiden koirien myötä olemme saaneet paljon uusia tuttavia ja ystäviä. Kiitos rakkaat ystävät, että olette olemassa.

 

  

Copyright © 2011-2019 (Heidi Toivanen)