Menu:

 

 

 

Uutisia 2012

Uutisia 2011

4.10
Eeva-Lotta L. Benevolent Girl oli ensimmäisessä näyttelyssään Porvoossa ja reipas neito sai ERI:. Hilma sai EH:n, Vilma ERI4 ja Hulda ERI2 SA PN4. Ensimmäistä kertaa minulla oli mahdollisuus olla mukana kasvattaluokassa. Saimme hyvän arvostelun KP:n kera. Kiitos kaikille! Hilma pyörähti myös Hyvinkään näyttelyssä ja sai EH:n, Hilmaa ei kyllä huvittanut yhtään. Pieni näyttelytauko on nyt paikallaan tälle kaunokaiselle. Tahvo on käynyt metsällä Mikan kanssa ja saalistakin ovat saaneet. Tahvo oppii koko ajan lisää. Tikru on ollut muikun pyynnissä ja Lucky täällä kotinurkilla suppilovahveroita syömässä :). Selkäni leikataan huomenna uudelleen joten en tiedä milloin pääsen seuraavan kerran koneen ääreen, niinpä alla olevan kuvan myötä haluan toivottaa kaikille aurinkoista syksyä!


                  Hulda, Vilma, Hilma ja Eeva-Lotta.

7.9
Tahvo pääsi ensimmäistä kertaa metsälle Mika iskän kanssa. Tahvo oli ollut reipas ja rauhallinen kaveri. Malttanut hyvin, nuoresta iästään huolimatta olla passissa. Noutoa Mika ei vielä ollut edes yrittänyt Tahvon kanssa, ottavat askeleen kerrallaan. Tahvo ja Heikkisten perhe on kyllä malliesimerkki määrätietoisesta ja koiran iän huomioonottavasta peruskouluttamissesta ihan lapsiperheen arjen keskellä. Aivan mahtava seurata kuinka Tahvo on koko perheen koira, jokaiselle omalla tavallaan. Tahvosta uusia kuvia lisätty galleriaan.


                  Tahvon ja Mikan ensimmäinen yhteinen kyyhky.

Vilma L. Bewitching Girl oli Tervakosken näyttelyssä 26.8 saaden ERI1 SA. Tuomarina Hannie Warendorf "14 months, nice type of bitch. Lovely head. Nice shape eyes with good ears. Balanced angulations. Exc. ribs. Would prefer little more raise over the loin. Enough bone. Good coat and condition. Moves with drive. Lovely bitch but she needs a little bit more confidence in the ring."


                   Vilma Tervakoskella 26.8

24.8
Aloitetaan kuulumiset ikäjärjestyksessä. Rakas vouhottaja höpönassu Tikru (Milfeddyg Llewpart) on edelleen äidin ja iskän luona ja tulee olemaan siellä ainakin loppuvuoden minun selän uusintaleikkauksen yli. Ja mikäpä siinä näkisittepä kuinka Tikru nauttii kun ei tarvitse vahtia ja komentaa kakaroita. Verkoilla käynti on Tikrulle ihan ykkösjuttu. Täytyy sanoa etten ihan uskonut asiaa äidin ja isän kertomusten perusteella mutta nyt olen sen itse nähnyt ja uskottava se on. Hyvä, että Tikru pysyy nahoissaan kun tajuaa, että nyt puetaan pelastusliivit ja lähdetään verkoille. Veneessä töröttää erittäin asiantuntevan näköisenä ja kun isä ryhtyy kokemaan verkkoja Tikru keikkuu veneen reunalla vahtien silmä kovana (pudonnut vain kerran). Jos ei heti rupea kalaa tulemaan Tikrun pää kääntyilee jo katsotun verkon suuntaan, että jäiköhän jotain huomaamatta. Ja voi sitä touhua kun ensimmäinen kuha tulee. Tikrun yrittää auttaa iskää ottamaan kalaa verkosta puremalla päätä ja kiskomalla. Mitä tekee Tikru kun isä heittää kalan kalalaatikkoon? Työntää sinne päänsä, nappaa kalan suuhun ja vippaa sen veneen pohjalle. Tikru ahkeroi uskomattomalla tarmolla joka kalan kanssa. Aika kalastajan apuri tämä 7-vuotias. Kuvia löytyy Tikrun kuvagalleriasta.
Lucky (Llewpart's Adaptable Boy) ja Hulda (L. Attractive Girl) täyttivät 14.7 jo neljä vuotta. Lucky on edelleen iloinen veijari jota ei huolet paina. Huldalle on nyt löytynyt kadotettu uuma takaisin joka näkyy myös näyttelytuloksissa. Helsingissä 12.8 tuomarina Göran Bodegård valio ERI1 SA PN2. Baltian voittaja Tallinna, tuomarina Vera Smirnova valio ERI1 PN1 VSP CACIB ja Hulda on Baltian voittaja -12. Muuten tämä kaksikko on nauttinut täysin rinnoin uimisesta ja metsän riemuista koko kesän. Metsästä Hulda löytää aika kivasti kanttarelleja, Luckyn keskittyessä mustikoiden syöntiin. Kotipihalla viinimarjat ja karviaiset maistuvat molemmille.
Sitten meidän junnu neidot. Hilma (L. Beguiling Girl)läpäisi hienosti spanielien taipumuskokeen Rautjärvellä Panun ohjauksessa ensimmäisellä yrittämällä. Hieno suoritus!! Näyttelyrintamalla tämä kauniisti kehittynyt prinsessa sai Helsingistä ERI1:n. Hilma osaa olla aika pänkki ja näyttää kyllä jos ei huvita esiintyä. Minulle kerrottiin että Hesan näyttelyssä oli sellainen päivä.. kuvista sitä ei kyllä huomaa, kuvia löydät galleriasta. Eeva-Lotalla on vielä näyttelyputki avaamatta mutta syyskuun alussa sitten. Eeva-Lotta (L. Benevolent Girl)on nauttinut vapaasta kesästä kotirintamalla. No sitten meidän tättähäärä Vilma (L. Bewitching Girl). Ensimmäinen yritys taippareissa 14.7 Rautjärvellä kaatui ihmettelyyn haku ja laukaus osiossa. Muuten kyllä touhutaan ja etsitään metsässä mutta ei sitten taippareissa. 13.8 uusi yritys Hausjärven taippareissa. Ja voi hitsi kun mammalla meni hermo kun taas haku ja laukaus osuus alkoi ihmettelyllä. Mutta hallelujaa Vilma innostui laukauksesta todella laajaan hakuun ja kun muutkin osa-alueet suoritettiin hyväksytysti tuloksena SPA1. Näyttelyrintamalla Raisiossa 12.8 Vilma sai EH:n kun häntäähän ei voi heiluttaa kehässä. Mutta Baltian voittaja näyttelyssä 19.8 häntä sitten heiluikin ja kehässä ei ollutkaan niin kamalaa. Tuloksena ERI1 SERT ROP-juniori PN3 Vilma on Baltian juniori voittaja -12.
Tahvo (L. Charming Boy) komistuu päivä päivältä. Kesän aikana treenannut Mika isännän kanssa veteen menoa veneestä ja ja luokse tuloa veneeseen. Tahvo on uinut ja leikkinyt perheen lasten kanssa kiltisti kuten tämän walesin tapoihin kuuluu. Uskomaton pakkaus. Tahvon Sari äipän kanssa meillä on menossa oma projekti nimeltä Tahvon p....t mutta ei siitä sen enempää.

5.7
Kesäiset päivät soljuvat ja päivitykset laahaavat jäljessä mutta tässä taas vähän kuulumisia. Helsingin KV-näyttelyssä sade ei meitä haitannut olihan ympärillämme ihana porukka. Kiitos kaikille ihanasta päivästä. Tuomarina oli Marjo Jaakkola. Llewpart's porukka suoriutui hyvin arvosteluin, Hulda sai ERI:n (ei ole edukseen tuhdissa kunnossa :) ), junnuissa Vilma ERI4 ja Hilma ERI1 SA vara-SERT ROP-juniori. No seuraavalla viikolla pikkuiset näyttivät, että mitä treenaamista uinti nyt tarvitsee. Vilma ui jo tiistaina kilpaa Huldan kanssa keppiä noutamaan, siinä ei kohtuulliset allotkaan tuntuneet missään. Hilma ui ja noutaa myös hienosti joten taipparien vesiosuus ei tuottane ongelmia tälle kaksikolle. Viime viikolla juhlittiin puolivuotiasta suloista Tahvoa ja tyttö trion yksivuotis synttäreitä. Rakkaat onnittelut vielä kaikille! Nyt nautimme auringosta ja kesän riemuista. Nyt heinäkuussa Hilma ja Vilma osallistuvat taippareihin ja näyttelyitä sitten taas elokuussa.


16.6
Vilma, Hilma ja Hulda ovat pyörähtäneet näyttelyissä hienoin arvosteluin saaden ERI:ä ja EH:ta. Myös suloinen Tahvo osallistui Karkussa baby luokkaan ja kyllä pientä jännitti. Näyttelyistä sitten tarkemmin juhannuksen jälkeen. Huomenna vielä Helsingin KV-näyttely ja sitten pikku tytöt aloittavat toden teolla uintitreenit.


                  Wallatonta yöttömän yön juhlaa kaikille!

29.5
Napin ja Huldan suloinen pojan viikari kävi viime viikolla trimmissä ja touhuamassa lähinnä Vilman kanssa. Lucky oli hyvin myrtynyt kun hän ei kelvannut leikkikaveriksi. Trimmaus onnistui kohtuullisen helposti, Tahvo normaaliin walesi tapaan oli aluksi eri mieltä varsinkin trimmikoneesta mutta tyytyi kohtaloonsa nopeasti. Uskomatonta mutta totta Tahvoliini on jo 5 kuukautta, niin aika kuluu. Sunnuntaina olimme Järvenpään näyttelyssä Vilman L. Bewitchin Girl kanssa, tuomarina Tanya Ahlman-Stockmari. Vilman arvostelu "Kauttaaltaan feminiininen. Erinomainen koko, oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä kallo-osa, hieman kevyt kuono-osa. Ikäisekseen erinomainen runko. Tasapainoiset kulmaukset. Erinomainen karvapeite. Liikkuu hyvin. Tarvitsee lisää itseluottamusta". Tuloksena ERI1 SA PN2 SERT. Saisipa edes osan siitä tättähäärästä joka täällä kotona, metsässä, rannalla tässä koirassa asustaa mukaan tuonne näyttelyihin. Kuvia lisätty taas galleriaan.


                Tahvo L. Charming Boy (Llewpart's Attractive Girl & Benchmark Udd O Yr Cylch)


                Vilma L. Bewitching Girl (Milfeddyg Llewpart & Benchmark Peilot)

22.5
Aikaa on vierähtänyt edellisestä päivityksestä ja paljon on tietysti ehtinyt tapahtua tällä välin. Mistähän aloittaisin... Pääsiäisenä Vilma, Hilma ja Hulda osallistuivat LPR:n pääsiäisnäyttelyyn. Jasmin joutui nyt pakosti tyttöjen kanssa kehään kun minusta ei ole mihinkään (ajatelkaa helmikuun alussa jäykistysleikkauksessa selkääni laitettiin 4 metalli ruuvia, metallitanko, luumassaa ja nyt kaksi ruuvia on poikki. Taisivat laittaa maanantai kappaleet). Olen ylpeä Jasminista hän esitti kauniisti Huldan ja Vilman, äitin rakas ja Iitu esitti Hilman. Hulda L. Attractive Girl PN4 (oli tuomarin mielestä so beautiful BUT fat), Vilma L. Bewitching Girl EH ja Hilma L. Beguiling Girl ERI. Hilma osallistui Mikkelin näyttelyyn nyt 17.5 jossa tuomarina Paavo Mattila saaden ERIn. Arvostelu "Kaunis nuori narttu, kaunis pää ja ilme. Erittäin hyvä kaula, sopusuhtainen runko ja luusto. Hyvä ylälinja ja raajat. Liikkuu hyvin, miellyttävä käytös". Vilman kanssa olimme 20.5 Salon näyttelyssä jossa tuomarina Arja Koskelo. Minun täytyy sanoa, että olen sanaton ja pidän mölyt mahassa mutta päätelkää itse :) Vilman arvostelu " Erittäin hyvä tyyppi, vahva riittävän feminiininen 11 kk narttu. Hyvä pää ja miellyttävä ilme. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Oikea ylälinja. Hyvä väri ja karva. Väistää ja aristelee liikaa, eikä käytä häntäänsä". Tuomarin lähestyessä Vilma nöyristi etuosansa ja painoi runkoaan Jasminia vasten seisten kuitenkin näyttelyasennossa. Antoi katsoa hampaat ja tuomarin tutkia itsensä näyttelyasennossa. Liikkeessä kantoi häntänsä mutta ei heiluttanut sitä. No tuloksena H. Eipä siitä sitten sen enempää......................... Tässä välissä olemme käyneet Eeva-Lotan luona. Eeva-Lotta on huomattavasti rauhallisempi Vilmaan verrattuna (mutta Vilmahan onkin vauhdikaista vauhdikkain tättähäärä ja kenguru). Olisittepa nähneet kuinka Eeva-Lotta istui kaula pitkänä trimmistä ihan kuin olisi nauttinut siitä. Tassujen trimmaus jouduttiin siirtämään toiseen kertaan olosuhteiden pakosta :) Eeva-Lotastakin on kehittynyt kaunis rakenteinen nuori neito ja väri on tummunut ja saanut syvyyttä. Tämän B-pentueen porukka on kyllä ihan mieletön. Tällaisia tyttöjä haluan kasvattaa lisää. Vilmakin vaikka onkin tättähäärä malttaa kuunnella käskyjä, tottelee, malttaa odottaa, tekee kaunista hakua metsässä jne. Hilma on vähän rauhallisenpi versio ja ymmärrykseni mukaan myös hyvin ja kohtuullisen helposti koulutettavissa. Neito on aloittanut valmistautumisen kesän taippareihin, hän suoriutui viikonloppuna hienosti ensimmäisestä pupun laahausjäljestä. Näiden tyttöjen kanssa on ilo touhuta. Kuvia lisätty valtavasti, käykää kurkkaamassa.


                Eeva-Lotta


                Hilma


                Vilma

1.4
Eilen 31.3 "Hilma" Llewpart's Beguiling Girl 9 kk 3 vrk seurasi äitinsä jalanjälkiä, saatuaan ensimmäisestä junnuluokan näyttelyssään SERT:n. Tikru äippä teki saman tempun 19.11.2005 Jyväskulän KV näyttelyssä jolloin tuomarina oli Matti Tuominen. Hilmalla oli eilen täydellinen esikuva mukana, kukapa muukaan kuin kaikkien rakastama Grand old Lady Mummo. Mummo oli vetänyt taas pitkällä potkulla ja näyttänyt nuoremmilleen mallia, ollen PN3 VSP-vet ja häviten vain tyttärelleen ja tyttären tyttärelle eli meidän Hilmalle joka oli siis hienosti PN2. Onnea Miina ja Panu vielä kerran! Tiina, rakas ystävä kiitos esittämisestä. Unohtaahan emme tietenkään voi Jäbä iskää, halit ja rapsutukset myös sinne.


Llewpart's Beguiling Girl "Hilma" Savitaipale 31.3 tuomari Pekka Teini ERI1 SA PN2 SERT. Arvostelu: Todella lupaava hyvin rakentunut nuori narttu, sievä pää jossa myös oikea ilme, rungossa hienot mittasuhteet ja oikea ylälinja, joka vielä liikkeessä hieman joustaa. Hyvä eturinta ja hyvät kulmaukset raajoissa, vahvat käpälät ja hyvä turkki.


                Jassu mummo 10v 7kk ja Hilma 9kk 3vrk.

27.3
Jokainen pentu on meille ainutlaatuinen ja tärkeä. Ja jokaisen pennun perhe on meille tärkeä ja läheinen. On etuoikeutettu olo kun saamme olla jokaisen pennun elämässä mukana ja olemme saaneet uusia ystäviä. Tikru viihtyy Lappeenrannassa äidin ja isän hoivassa. Voitteko uskoa mitä tämä 7v. on keksinyt. Äiti ja isä olivat Tikrun kanssa lähteneet torille moikkaamaan Tiinaa. Ja kun ihmiset siirtyivät kahville Tikru jäi autoon yksin. Ei mennyt kuulemma kuin hetki kun jonkun auton riikkari rupesi huutamaan tööt, tööt, tööt. Isä oli heti arvannut että Tikru. Ja niinhän se oli, Tikru seisoi kuskin paikalla painaen riikkaria ja pällisteli kun isä tuli vauhdilla. Perunanmyyjilläkin oli ollut hauskaa. Fiksu(ko) koira. Tätä opittua keinoa on nyt sitten käytetty jo uudestaan kun uskalsivat jättää Tikrun taas yksin autoon. Lucky on oma touhottava itsensä. Käytiin hammaskiven poistossa ja nyt on niin hyvää kun saa vaniljan makuista geeliä joka ilta. Vaaka näytti jässikälle sellaiset lukemat, että ruoka-annos pieneni heti. Hulda on vähän huonossa turkissa ja vielä vähän raskauskilot näkyvät uumassa mutta jotenkin seesteinen katse on tullut pennutuksen jälkeen Huldan ilmeeseen. B-pentueen tytöt tulevat huomenna 9kk. Vilma on samanlainen kenguru ja tättähäärä kuin ennenkin. Ruokaa syö silloin kuin huvittaa tai sattuu olemaan sopivia herkkuja tarjolla. Anssin mielestä Vilma on ollut erittäin helposti koulutettavissa ja oppinut jotenkin luonnostaan (tästä olen täysin samaa mieltä). Vilma on sopeutunut hyvin surffaamaan kahden kodin välillä. Viralliset näyttelyt startataan pääsiäisenä. Hilma on jo kauniisti kehittynyt ja erittäin valmis, kauniisti liikkuva junnu. Ensimmäiset juoksutkin olivat jo. Luonteeltaan ehkä hieman pidättyväinen mutta kuitenkin erittäin reipas ja avoin persoona. Hilma aloittaa viralliset näyttelynsä ensi viikonloppuna "kotinäyttelyssä" Savitaipaleella. Onnea matkaan kaunokainen. Eeva-Lotta on myös kauniisti kehittynyt ja upean luonteen omaava nuori neito. Näen toivottavasti Eeva-Lotan lähipäivinä joten lisää tästä junnusta tuonnenpana. Tahvo on nyt 13 viikkoinen pieni mies ja painoa löytyy jo hulppeat 10,7 kg. Sari äipän mukaan Tahvo on erittäin kuuliainen ja yhteistyöhaluinen poika. Ja näkisittepä kuinka komea ja lutuinen tämä pieni on. Kivekset eivät ole vielä laskeutuneet mutta odotellaan rauhassa. Olen äärettömän kiitollinen tästäkin rakastavasta kodista joka Tahvolle ja meille suotiin. Sari, Mika ja lapset olette aivan mielettömän ihana perhe ja on ollut mukava nähdä kuinka Tahvo on kuin teille tehty, jos niin voi sanoa. Rapsutukset kaikille nelijalkaisille, nähdään pian!

4.3
Päivitetty pentuja, pentueet sivuja. Alla olevan kuvan myötä toivotamme aurinkoista viikkoa kaikille!


                Llewpart's Charming Boy "Tahvo"

2.3
Edellisestä päivityksestä on vierähtänyt taas tovi joten kaikkea on ehtinyt tapahtua. Tahvo lähti omaan kotiin ja on sopeutunut aivan loistavasti. Lucky pääsi hermolomalta kotiin ja Vilmakin pääsi omaan kotiin. Tikru pyörähti kotona mutta lähti uudestaan äidin ja isän kanssa Lappeenrantaan, yritetään vähän helpottaa tätä arkea... on kuulkaa vaikea sopeutua näihin selän luudutusleikkauksen jälkeisiin rajoituksiin ja hyväksyä ettei yksinkertaisesti pysty. Onneksi tiedän tämän olevan vain väliaikaista. Mutta nyt iloisempiin aiheisiin. Hilma l. Llewpart's Beguiling Girl oli Lohjan pentunäyttelyssä ROP-pentu. Neito liikkui todella kauniisti mutta seisominen ei huvittanut tätä prinsessaa sitten pätkääkään. Vilma taas malttoi seistä muttei liikkunut... arvostelun viimeinen lause pistää hymyilyttämään... liikkeessä voisi olla enemmän elämäniloa :) Kiitos Iitu esittämisestä ja pitkästä pinnasta näiden meidän prinsessojen kanssa :). Kuvia lisätty gallerioihin L. B- ja C-pentue, Tikru, Hulda ja kaverit.                Hilma ja Iitu vauhdissa.


18.2
Rakas Tikru on nyt 7 vuotta. Kotiutui sopivasti syntymäpäiväkseen :). Jokainen pentue ja jokainen pentu on ainutlaatuinen. Tahvo on riemastuttanut päiviämme nyt melkein 8 viikkoa. Aivan uskomattoman suloinen ja topakka pakkaus. Tahvo lähtee huomenna omaan kotiin. Mieli on jälleen kerran haikea mutta olen super onnellinen, että Tahvon perhe asuu melkein naapurissa. Pääsen seuraamaan tämän pienen miehen edesottamuksia likeltä. Tahvo on nähnyt perheensä lukuisia kertoja, käynyt tulevassa kodissaan kolme kertaa (Kiitos Sari, Huldan ja Tahvon hoitamisesta!), käynyt ostoksilla heidän kanssaan. Voitte uskoa kuinka hellyttävää on mennä kylään ja Tahvo tunnistaa jo tulevan perheensä käyden moikkaamassa kaikki tai kun Tahvo menee Sarin syliin häntä heiluu ja puskee kasvoihin ja hiuksiin. Jälleen kerran pentumme saa kodeista parhaan. Toivon, että Tahvo täyttää odotukset metsällä, näyttelyissä mutta ennenkaikkea perheenjäsenenä. Kiitos myös Miinalle,Panulle, Hilmalle, Tipelle ja Tiinalle, Ullalle ja Paulalle kun kävitte moikkaamassa ja piristämässä päiväämme. Ja Iitulle kiitos Hilman esittämisestä!!Olen nyt toipilas seuraavat 3 kuukautta. Selkäleikkauksen jälkeiset rajoitukset ovat mittavat ja totuus on, että päivitän nytkin näitä sivuja sängyssä kylkiasennossa koska en pysty istumaan kuin hetken. Lisäilen kuvia sitten kun taas pystyn.

30.1
Uskomatonta kuinka aika kuluu nopeasti. Tahvo on tänään jo viisi viikkoa. Eilen painoa oli komeat 3499g. Lohi ja broilerinjauheliha ovat herkkua ja tyytyväisenä roiskutellaan naudan mahaa, broilerin- ja ankanrintaa. Vauhtiakin löytyy jo ihan kiitettävästi. Pentulaatikko on ollut jo reilun viikon ihan liian pieni tälle pienokaiselle. Tahvo ilmoitti hyvinkin kovaäänisesti parina yönä, että täällähän en enää nuku ja mikäpäs siinä antaa pojan olla jo vähän iso :). Kun niitä sisaruksia ei siunaantunut äippä ja Vilma toimivat painikavereina. Lelut ovat myös hyviä painikavereita paremman puutteessa ja niillekin voi murista ja haukkua. Tahvo on kyllä niin suloinen ja reipas pentu ettei paremmasta väliä. Viime viikolla huristeltiin Nummelan Mustiin ja Mirriin Saijaa moikkaamaan. Tahvoa kyllä jännitti mutta kaiken kaikkiaan reipas poika. Viime viikonloppuna Tahvo pääsi ensimmäistä kertaa käymään tulevassa kodissaan ja lumeenkin pääsi tutustumaan. Sanat eivät riitä kertomaan tuntojani kun näen tämän meille niin tärkeän pienen pennun tunnistavan jo perheensä. Tahvo nuuskutti lapsienkin poskia niin hellyyttävästi. Ei se liene mikään ihme kun pieni on nähnyt heidät n. kerran viikossa, näin Tahvonkin on varmasti helpompi sopeutua luovutuksen jälkeen kun oma perhe on jo tuttu. Kuvia Tahvosta löydätte galleriasta. Hilma, Vilma ja Eeva-Lotta täyttivät pari päivää sitten jo 7 kuukautta. Muutama pentunäyttely vielä ja sitten prinsessat siirtyvätkin jo juniori luokkaan. Ihana nähdä mitä tämä vuosi tuo meille tullessaan sekä näyttely että taippari puolella ja mitä muuta vielä keksitäänkään.


                             Tahvo su 29.1.12


                             Henni, Thomas, Julianna, Sari, Mika ja Tahvo.

16.1
Tahvo on tänään kolme viikkoa vanha ja painaa 2180g. Tahvon kasvun seuraaminen ja taitojen kehittymisen seuraaminen on uskomattoman virkistävää. Pienestä pötkylästä alkaa kehittyä pieni pentu. Tahvo osaa jo heiluttaa häntää, päästellä ääniä, tepsuttaa tomerasti, hieman leikkiä ja vain ihmetellä uusia asioita. Lauantaina Tahvo yllätti meidät ihan totaalisesti. Tahvo oli tutusmismatkalla olohuoneessa ja samaan aikaa Vilma oli syömässä turvotettua ruokaansa. Tahvo tepsutteli Vilman kupille, Vilma antoi pusun ja perääntyi. Siis voitteko uskoa mitä Tahvo teki...pisti päänsä Vilman kuppiin ja otti suuhunsa papanan ja voi sitä irvistystä :). Mutta sitten piti kuitenkin maistaa uudestaan, ei se niin pahaa ollutkaan. Tikru viihtyy hyvin äidin ja isän hellässä hoivassa. Reissusta tulikin odotettua pidempi kun selkäni leikataan viikolla 6 ja Tikru tuleekin kotiin vasta sen jälkeen. Lisäsin kuvagalleriaan C-pentue kansion ja kuvia lisätty myös B-pentueen Hilman, Vilman ja yhdessä kansioihin. Käy kurkkaamassa.

                            Tahvo ja Vilma                            Tahvo tepsuttelee

10.1
Launtaina 7.1 Suuntasimme Lohjan pentunäyttelyyn. Mukaan oli ilmoitettu koko tyttö trio mutta harmikseni Eeva-Lotan rokotukset eivät olleetkaan kunnossa ja neiti joutui jättämään näyttelyn väliin. Panu, Miina ja Hilma tulivat Savitaipaleelta ja voi sitä riemua kun siskokset kohtasivat. Nämä puolivuotiaat tylleröt olivat aluksi hämillään siitä kaikesta hulinasta mutta päivän edetessä tottuivat jo selvästi hulinaan. Tuomari meillä oli Eeva Anttinen. "Hilma" L. Beguiling Girl oli baby luokassa toinen ja sai KP. "Vilma" L. Bewitching Girl voitti luokkansa saaden KP ja oli lisäksi VSP-pentu. Molempien ensiesiintyminen oli aika kiemurtelevaa ja vauhdikastakin mutta hienosti meni, mamma on teistä tosi ylpeä! Kiitos Iitu kun autoit esittämisessä :) Totesimme, että Hilma on aivan kuin ilmetty Jäbä isänsä ja Vilma on kuin Tikru äippänsä. Katsokaa vaikka itse alla olevista kuvista. Täällä kotona Tahvo on avannut silmänsä ja mönkii jo vauhdikkaasti välillä jo neljällä tassulla. Painoa on kertynyt komeat 1600g.


                             Hilma ja Iitu Lohjalla 7.1.12


                             Vilma ja Iitu Lohjalla 7.1.12


                             Vilman ja Hilman katse (photo Sari Heikkinen)


                            Vilma ja Hilma yhdessä (photo Sari Heikkinen)

4.1
Pennun tuoksuinen kuluvan vuoden tervehdys täältä Lohjalta. Meidän pieni Tahvo painoi tänään jo 1044g joten hyvin syö tämä suloinen pieni prinssi. Pigmenttiä on jo tullut kuonoon ja tassunpohjiin. Möngerrys pentulaatikossa on jo aika vauhdikasta ja silmät ovat jo hieman viirullaan joten varmasti muutaman päivän sisään silmät jo aukeavat. Tikru mummo ei voi ymmärtää miksi hän ei saa hoitaa pentua, taitaa olla omat pennut niin tuoreessa muistissa. Jotta Hulda saisi rauhassa hoitaa mussukkaansa päädyimme sellaiseen ratkaisuun, että Tikru lähti tänään äidin, isän ja Vilin mukana Lappeenrantaan. Näin rauhoitamme kaikkien hermoja, sillä voitte vain kuvitella kuinka sinnikäs 7v. mummo voi olla yrittäessään aina tilaisuuden tullen päästä hoitamaan pentua :). Lauantaina näen pitkästä aikaa pienen Hilman ja itse asiassa koko sisarus porukka treffaa näyttelyn merkeissä. Nähtäväksi jää kuinka Tikrun ja Jäbän sulottaret näyttelyssä viihtyvät ja esiintyvät.


                            Tahvo 9 vrk.

 

Copyright © 2011 (Heidi Toivanen)