Menu:

 

 

 

Uutisia 2011

29.12
Tuulen yltyessä joulupäivän iltana Huldan lämpö laski yllättäen alle 37 asteen. Synnytys oli siis lähellä odotettua aikaisemmin. Tapanin päivän aamuna rakas ystäväni Tiina lähti Lappeenrannasta ajamaan myrskyn keskellä jälleen kerran avuksemme synnytykseen. Kynttilöiden valossa seurasimme synnytyksen edistymistä. Iltapäivällä tilanne muuttui niin, että meidän oli lähdettävä käymään eläinlääkärissä. Onneksi eläinklinikka Hertta päivysti myös näin tapanina muuten olisimme menettäneet jotain todella kallisarvoista. Olin jo jonkin aikaa aavistellut ettei meille taaskaan ole tulossa kovinkaan montaa pentua mutta yllättihän se kun röntgen näytti yhtä pentua. Oksitosiinin voimalla Hulda punnersi ja punnersi mutta ei niin ei. Tämä ainokainen oli sellaisessa asennossa ettei auttanut muu kuin pikainen sektio. Voi miten kauniin värinen ja suloinen "pieni" 440g poika sieltä tuli. Huldan selvittyä tokkurasta tämä tuore äippä on hoitanut poikaansa niin hellästi ja herkeämättä. Maitoa tulee hyvin ja äiti ja poika voivat hyvin. Syitä näihin näin pieniin pentueisiin on mietitty ja pähkäilty mutta kaikella lienee tarkoituksensa. Nyt Hulda nauttii tästä ainokaisestaan ja me seuraamme onnellisina tämän pienen Tahvon kasvua yhdessä Tahvon tulevan ihanan perheen kanssa.
23.12
Paljon on taas ehtinyt tapahtua sitten viime päivityksen. Huldan C.I.E ja C.I.B tittelit ovat vahvistuneet. Enpä olisi uskonut kun Hulda sai viimeisen tarvittavan Cacibin elokuun lopussa Tervakoskelta, että ne vahvistuisivat ennen joulua. Hulda on tällä hetkellä aika muhkeassa kunnossa, ymmärrettävistä syistä:)Vilma, Hilma ja Eeva-Lotta valmistautuvat jo ensimmäiseen näyttelyynsä, niin se aika vierähtää... Rauhoitumme nyt joulun viettoon ja Huldan synnytykseen. Antoisaa ja rauhallista joulun aikaa teille kaikille!


7.12
Useista syistä johtuen edellisestä päivityksestä vierähtikin pitkä tovi, mutta täällä ollaan. Ultra vahvisti sen mitä ulkoinen olemus jo kertoi Hulda on tiineenä. Neito voi erinomaisesti, ruoka maistuu ja jaksaa vielä liikkua normaalisti. Omasta mielestäni tunnen pentuja kun tunnustelen Huldan massua :)ihanaa joulun ja pentujen odotusta jos vain itse pysyisi kunnossa... Periksi ei anneta. Vilma käy meillä "päivähoidossa" ja piristää päiviä koiruuksillaan. Aivan super ihana prinsessa. Halit rakkaille prinsessoille Hilmalle Savitaipaleelle ja Eeva-Lotalle Karjaalle. Nähdään pian. Kuvia lisätty gallerioihin porukka sekä B-pentue: Vilma ja Hilma kansioihin.              Pieni Vilma tonttuliini toivottaa wauhdikasta joulun odotusta kaikille!

14.11
Nyt tämäkin ihme on nähty. Meidän Hulda ei syö makupaloja eikä ruokaa, olisikohan lievää aamupahoinvointia. No loppuviikolla ultra sen sitten varmistaa :)Käytiin muutama viikko sitten Eeva-Lottaa, Katia, Samia ja Ninjaa moikkaamassa. Kyllä Eeva-Lotta oli kasvanut ja mamma sai miljoona suukkoa. Miinalta sain ihania uusia kuvia Hilmasta. Kohta nämä meidän prinsessat ovat jo 5 kuukautta. Kuvia löydät lisää galleriasta jonne lisätty myös uusia kuvia Huldan ja Luckyn Veikka iskästä.


                         Hilma pysyy hetken paikallaan.


                         Eeva-Lotta kotimetsässä.

28.10
Nappi ja Hulda rakastuivat toisiinsa ihan ensi silmäyksellä. Hulda on yleensä ensitapaamisissa hyvinkin itseriittoinen mutta nyt Nappi oli siis niin ihana, että kerrankin meidän Hulda oli "sanaton". Tärppipäivä osui eiliselle torstaille 27.10. Nyt jäämme seuraamaan neidon mielenliikkeitä ja elkeitä. Hulda on jo nyt hyvin hellyyden kipeä ja seesteinen. Ihanaa, muutaman viikon päästä ultraan ja sitten nähdään onko meille joulupukin lisäksi tulossa mahdollisesti myös haikara käymään ennekuin uusi vuosi vaihtuu.

23.10
Siitä on nyt 3 vuotta 3 kuukautta kun Lucky ja Hulda syntyivät. Hulda tuntuu vieläkin niin pieneltä... mutta nyt on tullut aika teettää neidolle ensimmäinen pentue. Huldalla oli kova halu hoivata kesällä jo Tikrun pentuja joten nyt jos kaikki menee hyvin Hulda pääsee hoivaamaan omia pentuja. Ensi viikolla käymme kyläilemässä Napin luona ja sitten alkaa taas se jännitävä ihana odotus! Tässä alla tulevan parin kuvat ja Napista löydät muutaman lisäkuvan kaverit galleriasta.

Super onnittelut Lappeenrantaan Tiinalle, Soilelle ja Antille!! "Veetistä" Ruustiinas Amadeus tuli tänä viikonloppuna tuplavalio RU MVA FI MVA, molemmat tittelit tietysti vielä vahvistusta vailla mutta aivan upea suoritus. Veeti sai myös hienot RYP2 ja RYP4 sijoitukset. Veetin sisko "Ruusa" Ruustiinas Arabella sai myös sertit ja oli hienosti VSP, Onnea myös Viiville!

15.10
Olen seuraillut meidän "lauman" käytöksen muutosta tässä viimeisen viikon aikana ja ajatellut, että tyttöjen juoksut ovat lähestymässä. Mutta Hulda yllätti täydellisesti, juoksut alkoivat eilen! Eli jos kaikki menee hyvin meille syntyy JOULUPENNUT. Huldan sulho Nappi saa neitokaisen vierailulle siis paljon odotettua aikaisemmin. Tällä viikolla olemme surreet Tikrun Jespu enon siirtymistä sateenkaarisillalle 12,5 vuoden ikäisenä. Ehkäpä luonto halusi Huldan juoksujen aikaistumisella näyttää meille, että elämä jatkuu.
Hilma, Vilma ja Eeva-Lotta kasvavat ja kehittyvät hyvin, uusia kuvia tytöistä löydät galleriasta. Vilma oli tiistaina ensimmäistä kertaa leikkimielisessä pentu agility treeneissä ja hienosti sujui. Putki oli äärimmäisen hauska ja omaa vuoroa ei meinattu malttaa odottaa. Siivekkeiden läpikin mentiin kovaa kyytiä. Tämä on hauska tapa harjoitella ihan perus tottelevaisuutta ja malttia tehdä töitä oman ohjaajan kanssa vaikka ympärillä on muita pentuja joiden kanssa riehuminen olisi myös ihan yli hauskaa.


                         Hilma, Minni ja pennut.

3.10
Meillä on rauhallista aina silloin kun Vilma ei ole käymässä. Kun tämä nuori neitokainen saapuu se on hetki ja koko porukka on vauhdissa. Ensin väsytetään äippä ja kun Tikru ei enää jaksa riehuminen Huldan kanssa alkaa. Lucky ei suostu riehumaan mutta komentaa kyllä ja jos Vilma malttaa olla hetken paikallaan pusut ovat "veljeltä" taatut. Ensi viikolla Vilma aloittaa leikkimielisen pentu/agility tokon katsotaan nyt mitä siitä tulee.


                         Vilma äipän kanssa riehumassa.


                             Vilman rauhallinen hetki.

22.9
Voi miten upea päivä meillä oli lauantaina 17.9 Savitaipaleen näyttelyssä. Näin Hilman ensimmäistä kertaa luovutuksen jälkeen ja mikä jälleennäkemisen riemu. Vilma oli myös mukana totuttelemassa näyttelyn hulinaan. Näitä sisaruksia ei hulina häirinnyt, ne painivat, kaivoivat kuoppaa (teltan sisällä..), poseerasivat, söivät ja vetivät siestaa välillä. Ja taisivat ehtiä hurmaamaankin ainakin Jäbä iskän Iitun ja meidän porukan. Kiitos Aino jälleen kerran ihanista kuvista.


     "Vilma" Llewpart's Bewitching Girl (i. Benchmark Peilot e. Milfeddyg Llewpart)


     "Hilma" Llewpart's Beguiling Girl (i. Benchmark Peilot e. Milfeddyg Llewpart)

Itse näyttelyssä Jassu mummon Milfeddyg Geneth jälkeläiset loistivat mummonsa seurassa. 8 paikallaolleesta jälkeläisestä kaikki saivat ERI:n.
PN1 VSP "Hulda" Llewpart's Attractive Girl
PN2 SERT "Ruusa" Ruustiinas Arabella
PN3 vara-SERT "Nessie" Milfeddyg Onnen
PN4 VSP-veteraani "Jassu" Milfeddyg Geneth
ERI SA "Merle" Ruustiinas Adelle
ERI "Mindi" Ruustiinas Adalmiina
SERT "Veeti" Ruustiinas Amadeus
vara-SERT "Arttu" Ruustiinas Aristocrat
ERI "Tipe" Milfeddyg Ofer

Päivän kruunasi Tiinan Ruustiinas kasvattaja luokan BIS4 sijoitus Harri Lehkosen tuomaroimana. Super onnittelut vielä kaikille! Kiitos mukavasta päivästä, teidän ansiosta unohdin edes hetkeksi tämän pirullisen selkä- ja hermosäryn. Kuvia tästä upeasta päivästä löydät galleriasta kaverit kansiosta.


12.9
Koira on ihmisen paras ystävä ja koiraharrastus tuo ihmiselle parhaita ystäviä ja onnellisia hetkiä. Olen siinä onnellisessa asemassa, että rakas avomieheni ja tyttäreni ovat harrastuksessani täydellä sydämella mukana ja ovatpa walesit valloittaneet myös heidän sydämensä. Myös äiti, isä ja veli tukevat minua joten uskallan luottaa, että myös selkäleikkauksen kohdatessa pärjätään aina jotenkin. Sain Miinalta kuvia Hilman "treenireissulta" joista yksi tässä alla ja lisää löydät Hilman kansiosta. Tässä alla näet myös Eeva-Lotan terveiset ja Eeva-Lotasta lisätty myös kuvia galleriaan.


                    Hilma tutustumassa varikseen.


   Hei Heidi,tässä minä ja minun valtakuntani....palvelusväkeni 101 saapasta ja kenkää! Ps.olen hyvin kotiutunut ja palvelusväki on oikein hyvin hemmotellut minua..(en tarkoita tällä pelkästään saappaita) Hänen majesteettinsä Eeva Lotta

9.9
Sain taas ihania kuvia Miinalta Hilmasta. Kiitos Miina. Hilma oli jo päässyt flättien treenireisulle mukaan. Neito oli nuuskutellut reippaasti niin varista kuin jänistäkin. Haulikon laukaus oli pysäyttänyt hetkeksi mutta sitten olikin touhut jatkuneet ilman sen suurempia ihmetyksiä. Odotan innolla kuvia myös tuolta reissulta. Eeva-Lotta ja Vilma pyörähtivät kylässä tiistai-iltana ja n. 5 min. jälkeen tytöt olivat pesukunnossa....tytöillä oli hauskaa. Ihanaa, että piristätte mamman päiviä!


                     Hilma ja lauma yhteiskuvassa.


                    Puhtoiset Vilma ja Eeva-Lotta.

31.8
Sunnuntaina 28.8 Tervakosken KV-näyttelyssä sain kokea tämän lyhyen kasvattaja urani upeimman hetken näyttely rintamalla. Ensimmäinen oma kasvattini Llewpart's Attractive Girl "Hulda" (3v. ja 1kk) esiintyi upeasti oli PN1 ja VSP saaden CACIB:n joka sinetöi Huldan kansainväliseksi muotovalioksi C.I.B ja näyttelyvalioksi C.I.E.
1. CACIB 21.8.2010 Viro, Tallinna Paula Heikkinen-Lehkonen
2. CACIB 5.12.2010 Venäjä, Pietari Ekaterina Bauzhes
3. CACIB 22.5.2011 Helsinki, Andras Korozs
4. CACIB 28.8.2011 Tervakoski, Tuula Pratt


                Llewpart's Attractive Girl (i.Benton Victory Lap - e.Milfeddyg Llewpart)


Mukana oli myös Huldan mummo Jassu 10v joka oli hienosti ROP veteraani ja Ruustiinas villikot Veeti ja Ruusa. Kiitos kaikille onnitteluista ja siitä että olitte jakamassa kanssani minulle ikimuistoista päivää! Kotiin pääsimme turvallisesti väsyneinä mutta onnellisina turvonneesta jalasta ja turtuneesta selästä huolimatta. Hurraa vakionopeudensäädin.


                            Jassu ja Tiina

26.8
Tällä viikolla olemme totutelleet taas uudenlaiseen arkeen. Rakas pieni Hilma matkusti Savitaipaleelle sunnuntaina Miina ja Panun hellässä huomassa. Kotimatka oli sujunut hyvin ja kotona odotti isoveli Tipe joka otti Hilman avosylin vastaan. Hilma on ollut tosi reipas tyttö ja kotiutunut hyvin. Miinalta sain jo ihania kuvia Hilmasta ja Tipestä, kaksi tässä alla ja loput löytyvät L. B-pentue kansiosta. Maanantaina oli Eeva-Lotan vuoro lähteä uuteen kotiin. "Virallisen" osuuden lisäksi kävimme Samin, Katin, Ninjan, Eeva-Lotan ja Vilman kanssa ostoksilla ja Kati ja Ninja harjoittelivat koiran pesua ennenkuin Eeva-Lotan kotimatka alkoi. Eeva-Lottakin on kotiutunut hyvin ja ollut oikein kiltti tyttö. Tiistaina Vilma ja Eeva-Lotta pääsivät jo sisaruspainiin kun olimme sopineet ensimmäiset treffit rantaan. Olipa ilo nähdä nämä kaksi tylleröä tervehtimässä uusia ihmisiä reippaasti ja rohkeasti. Eeva-Lotta, suloinen pieni prinsessa oli sitten jo keskiviikko aamuna näyttänyt osaavansa olla myös täydellinen riiviö :)Kaahottaa sata lasissa ja mm. housun lahkeet ovat aivan huippu juttu Normaali 8-viikkoinen WSS pentu. Junan äänistä neito ei ollut moineskaan kun Kati äippää olivat olleet vastassa rautatieasemalla. Täällä meillä kotona vauhdista pitää huolen Vilma! Nukuin ensimmäisen kokonaisen yön sitten viimeiseen yhdeksään viikkoon :) kun Vilma yökyläili Anssin luona torstaita vastaisen yön. Meillä oli hetken aika rauhallista, kunnes Anssi toi Vilman kotiin töihin mennessään. Voitte vain kuvitella kun 8-viikkoisen tarmolla ryntäillään karkuun milloin sängyn alle milloin tuolin alle ja kolme aikuista walesia yrittää pysyä perässä. No tämän jälkeen tuli tietenkin jano ja vettä ei voi vain juoda sitä täytyy myös hämmentää etutasuilla jotta koko ympäristö lainehtii ja märillä tassuilla on hyvä jatkaa matkaa. Lelulaatikkoonkin on mukava piiloutua, siellä ei tietenkään voi leikkiä leluilla vaan koria on paljon hauskempi järsiä. Metsässä neito on välillä vähän liiankin itsevarma.. isojen perässä ja yksin mennään jo aika vauhdilla. Tällaista walesimaista arkea siis mennään.


                           Tipe ja Hilma kotipihalla.

                           Hilma tutustumassa hirven sorkkaan.

                           Ninja, Eeva-Lotta, Vilma ja Anssi Lohjalla Aurlahden rannalla.

18.8
Paljon on ehditty kokemaan sitten viime päivityksen. Viime viikolla ajeltiin Jokikunnakseen Skutin klinikalle sirutukseen ja pentuetarkastukseen. Eeva-Lotan aloituksesta konsertti oli melkoinen koko menomatkan mutta kotimatka olikin jo hiljainen. Tytöt ovat kaikin puolin kunnossa ja erittäinen tasainen porukka. Keskiviikkona lastasimme tytöt ja Tikrun taas autoon ja ajelimme Karjaalle Eeva-Lotan tulevaan kotiin vierailulle. Samalla reissulla tytöillä oli mahdollisuus päästä tutustumaan metsän taikaan. Ja olisittepa nähneet kuinka Tikru ylpeänä etunenässä johdatti kolmikon tutkimusmatkalle. Kuvia löytyy taas galleriasta. Perjantaina koiranomi teki tytöillä pentutestauksen ja tasainen porukka oli tässäkin suhteessa. Pieniä eroja toki löytyi. Kaikki saivat maininnat rohkea ja reipas pentu. Kaikki olivat samassa kategoriassa: Pentu on melko dominoiva ja itsevarma, mutta tasapainoinen. Ei suositella ensimmäiseksi koiraksi, eikä pieniä lapsia omistavaan perheeseen. Tarvitsee johdonmukaista koulutusta ja johtajuusharjoituksia. Erinomainen harrastus/kisakoira. Erityisen tyytyväinen olen osioon jossa tarkastellaan hermorakennetta (palautuminen, ääniherkkyys, käyttäytyminen pöydällä, toimintakyky) tässäkin tytöt saivat 4-5 pistettä kaikki. Sain paljon vinkkejä ja neuvoja jotka voin välittää pentujen tuleville omistajille esim koulutettavuuden parantammiseksi. Testin jälkeen huristelimme tallilla hakemaan tyttöjä ratsastamasta. Pienokaiset pääsivät hihnojen kanssa nuuskuttelemaan tallin tuoksuja ja ihmettelemään hevosia. Ja tulipa siellä aika paljon rapsutuksiakin. Pienillä hihnalenkeillä on käyty yhdessä ja erikseen. Liisa poikkesi ohikulkumatkalla kahvilla ja näki tytöt samalla. Kiitos Liisa tuliaisesta :) Tytöt olivat mukana myös koiranruoka ostoksilla ja hienosti selvittiin siitäkin reissusta. Mitä nyt minä unohdin ostaa ruokaa perheen isommille koirille joten ajeltiin sitten Nummelaan toistamiseen. Aika on kulunut todella nopeasti mutta onneksi nämä sulottaret ovat olleet ilonamme muuten olisin tainut vaipua epätoivoon selkäni kanssa. Sunnuntaina Miina ja Panu tulevat hakemaan Hilman (Llewpart's Beguiling Girl) ja maanantaina Kati, Sami ja Ninja hakevat Eeva-Lotan (Llewpart's Benevolent Girl). Vilma (Llewpart's Bewitching Girl) on kanssamme vielä muutaman viikon kunnes veljelläni Anssilla alkaa loma ja Vilma vaihtaa osoitetta muutaman sadan metrin päähän.


                           Vilma, Hilma ja Eeva-Lotta

8.8
Tyttöjen vauhti kiihtyy päivä päivältä ja lauantaina tytöt kokivat ensimmäisen vesisateensa ja voitte uskoa, että sisään tultiin pesun kautta. Neitokaiset lähentelevät neljää kiloa ja osaavat jo hienosti pyytää pihalle tarvittaessa. Tottakai vahinkojakin käy mutta ei kovin usein. Hulda jaksaa leikkiä tyttöjen kanssa huolimatta naskalihampaista jotka iskeytyvät milloin häntään milloin ja jalkaan ja poskeen jne. Lucky haluaa jo pitää sopivan välimatkan ja Tikrun kimpussa tytöt myös hyörivät mutta selvästi vieroitus on pikkuhiljaa käynnistynyt. Kummityttöni kävi myös katsomassa pentuja isosiskonsa kanssa ja pennut pistivät parastansa. Pennut saivat taas ihania leluja. Kiitos Piia, Anette ja Emilia! Kuvia lisätty galleriaan ja tässä alla taas muutama otos.


4.8
Päivät soljuvat syksyä odotellen ja pentujen kasvua seuraten. Ensi viikolla mennään eläinlääkäritarkastukseen, sirutukseen ja perjantaina tehdään pentutestaus. Aletaan pikkuhiljaa valmistautua pentujen luovutukseen... Tässä muutama kuva prinsessoissa ja yritän ehtiä lisätä lisää galleriaan.


                           Tikru ja HilmaVilma

                           "HilmaVilma" Llewpart's Beguiling Girl

                           "Eeva-Lotta" Llewpart's Benevolent Girl

                           "VilmaHilma" Llewpart's Bewitching Girl

31.7
Meidän n. kolmekiloiset prinsessat painelevat pihalla jo sellaista haipakkaa, että oksat pois. Selkävaivainen kasvattaja olisi liemessä ilman apujoukkoja. Aivan ihana seurata tyttöjen kehitystä ja kasvua. Kuinka nopeasti aika kuluu, tytöt ovat parin päivän päästä 5 viikkoisia. Tikru imettää vielä mutta hieman jo komentaa kun naskalit nappaavat liian kovaa. Hulda leikkii tyttöjen kanssa paljon ja Lucky vahtii tyttöjä varsinkin pihalla. Nyt on päästy jo mukavasti sisäsiisteyden alkeisiin, viimeiset neljä yötä on sujunut ilman kakkoja. Aikas hienosti! Tässä vielä muutamia kuvia ja lisää löydät taas galleriasta.
25.7
Viime viikolla Iitun porukka kävi katsomassa tyttöjä. Tytöt saivat ihanat puput ja kaulapannat. Kiitos Iitu ja Tiina! Jäbä iskä ei tullut vielä tälle reissulle mukaan mutta oli kotona kovasti nuuskutellut, ja sitten hymyillyt. Kyllä isi tietää... Tytöt syövät jo innokkasti penturuokaa mutta tisuilla ollaan aina kun tilaisuus tulee. Nämä maailmanvalloittajat eivät pentulaatikossa enää viihdy. Ympäri taloa tepsutellaan ja juoksuharjoituksiakin näkee. Eilen kävivät Miina, Panu ja Tiina katsomassa prinsessoja. Tipe joutui tällä kertaa jäämään kotiin. Kiitos teillekin kaikista ihanista tuliaisista. Minulla on vaikeuksia päättää kahden prinsessan välillä kumpi jää minulle yhteisomistukseen veljeni kanssa ja kumpi lähtee Tipen pikkusiskoksi Savitaipaleelle. Mutta sen tiedän, että Miinan ja Panun luota tuleva Hilma saa parhaan mahdollisen kodin! Onneksi ei ole kiire seurataan rauhassa tyttöjen luonteiden kehittymistä ja mietitään. Tässä muutamia kuvia ja lisää löydätte galleriasta. Ainiin ja voi tätä ihanaa walesi elämää, Lucky ei taida saada omasta mielestään tarpeeksi huomiota. Tänään kun trimmasin Pepeä Aila rupesi katsomaan, että Lucky mitä ihmettä sinä syöt. No jätkä oli hakenut päärynän puusta ja rouskutteli tyytyväisenä ja eilen Panu huomasi kun Lucky tavoitteli omenoita puusta. Viinimarjat, karviaiset ja vadelmat maistuvat myös koko porukalle joten jos itse haluaa jotain saada täytyy olla nopea :))


                            Iitu ja prinsessat.                          Miina ja Panu sekä Hilma ja Vilma

18.7
Meidän kullanmurut Hulda ja Lucky ovat nyt 3 vuotiaita! Kolmeviikkoiset tylleröt ovat jo rohkeita tukimusmatkailijoita. Painoa löytyy 1724g, 1942g ja 1780g. Hännät heiluvat, pieniä haukahduksia ja murahduksia kuulee jo ja hampaatkin ovat puhjenneet. Tytöt painivat keskenään ja kokeilevat hampaitaan sisaruksiin, ja kyllä Tikru, Hulda ja Lucky saavat myös osansa. Hulda ja Lucky haluavat hoitaa tyttöjä ihan mahdottomasti. Lucky on kova poika hoitamaan tyttöjä, korvat ja suu nuollaan ihan puhtaaksi ja Hulda on todellinen vara-äiti. Viime lauantaina Ninja, Kati ja Sami kävivät tutustumassa tulevaan perheenjäseneensä Eeva-Lottaan. Minusta tuntui, että Eeva-Lotan ja heidän välille syntyi heti yhteys. Ensi sunnuntaina Miina, Panu ja iso-veli Tipe tulevat katsomaan Hilmaa. Lisäsin tytöistä kuvia galleriaan, käykää kurkkaamassa. Meillä oli ratkiriemukasta yrittää saada tyttöjä seisomaan näyttelyasennossa. Eeva-Lotta näytti tempperamenttinsa ja muut olivat makarooneja :))


                Kati, Ninja, Eeva-Lotta ja Sami.

11.7
Tänään meidän pienokaiset ottivat ensiaskeleensa. Kyllä oli hauskaa menoa. Silmät ovat nyt auki ja hieman jo painitaan. Iloisia uutisia myös Kennelliitosta meidän Huldan lonkat vahvistuivat A/A. Lisäsin tänään kuvagalleriaan uuden kansion Llewpart's B-pentue. Kuvia lisätty myös kansioihin kavereita (Jäbä iskä palloilemassa), Hulda ja Lucky.

8.7
10 päivän ikäiset mussukat ovat jo "isoja" tyttöjä 1128g, 1224g ja 1141g. Silmät ovat jo hieman auki ja hassua katsoa kun yrittävät mönkiä jalkojen varaan. Jokaista yritystä seuraa muksahdus. Enimmäkseen tytöt kyllä vielä syövät ja nukkuvat niinkuin pitääkin mutta hereillä ollessaan aikamoisia vauhtimimmejä.
3.7
Pennuntuoksuiset terveiset täältä helteen keskeltä. Tikru voi hyvin ja meidän nuoriso on pikkuhiljaa tottunut tähän ihanaan pentujen tuoksuun. Lucky ja Hulda ovat kiinnostuneita uusista tulokkaista, kunnioittavat kuitenkin Tikrun rauhaa hoitaa pentuja aina kun muistavat :). Onneksi muistavat nyt jo kauemmin kuin 30 sekunttia. Tytöt painoivat tänä aamuna 771g, 806g ja 734g. Kirsuihin ja anturoihin on ilmestynyt jo vähän pigmenttiä ja silmät ovat viirullaan. Tytöt ovat aikamoisia vauhtimimmejä jo nyt 5 vuorokauden ikäisenä, mitähän muutaman viikon päästä. Tässä vielä kuvia tältä aamulta.


30.6
Tikrun synnytys käynnistyi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Puolentoista vuorokauden supistelun jälkeen ti 28.6 aamulla supistukset loppuivat kokonaan. Päädyimme Tiinan kanssa soittamaan eläinlääkärille ja eläinkääkäri Päivi Katajavuori halusikin nähdä Tikrun heti. Tikrun nähdessään hän tokaisi, että onpa Tikru iso ja taitaa olla iso porukka tulossa. Hän vahvisti epäilymme, supistelut olivat loppuneet kokonaan. Aluksi ajatus oli, että Tikru lähtee jatkamaan synnyttämistä kotiin mutta ultran jälkeen kaikki muuttui. Yhden pennun sydänäänet olivat liian matalat. Oksitosiini ja kalkkipiikki eivät auttaneet joten Tikrulle päätettiin tehdä keisarinkeikkaus heti. Tiina, Jasmin ja minä olimme pyyhkeiden kanssa valmiina kun hoitaja lähti tuomaan pentuja meidän hierottavaksi. Ensimmäisen pennun saimme viereemme 9:45 ja kuinka suloinen prinsessa sieltä tulikaan painoa oli "vaivaiset" 480g. Sitten heti perään toinen prinsessa samat 480g. Kolmantena prinsessa jolla painoa 430g. Meinasin pyörtyä kun eläinlääkäri sanoi, että siinä ne oli. Silmissäni vilisti ne ihanat perheet jotka olivat varanneet meiltä pennun jo talvella. Kaikki tuntui niin epätodelliselta. Yhtään kuollutta pentua ei ollut mutta ultran usean pennun porukka olikin nyt sitten kolmen prinsessan porukka. Tikrun saimme luoksemme siinä puoli yhdentoista aikaan. Minun rakas mammarainen joka oli aivan tokkurassa mutta hyväksyi pennut heti tisuille. Nostin pentuja vuorotellen Tikrun poskelle, että toinen pääsi nuuskuttamaan pentujaan. Kotiuduimme klinikalta iltapäivällä ja Tikru hoisi lapsosiaan jo täyttä päätä tokkurastaan ja varmasti kokemastaan kivusta huolimatta. Ihana äiti. Ensimmäinen yö sujui rauhallisesti. Aamupunnituksessa totesimme pentujen lisänneen painoaan jo 30-50g vajaan vuorokauden aikana. Tänä aamuna kahden päivän ikäisinä pentujen painot olivat 560g, 560g ja 535g. Eli maitoa riittää yllin kyllin näille kolmelle. Olen samalla kertaa onnellinen ja surullinen. Onnellinen siitä, että Tikru ja pennut voivat hyvin mutta niin surullinen ettei pentuja tullut enempää. Ihanat perheet odottivat uusia perheenjäseniään joita ei nyt sitten tullutkaan. Luonnon tarkoitusta on välillä vaikea ymmärtää mutta se on vain hyväksyttävä. En voi Tiina sinua taas kylliksi kiittää kaikesta tuesta ja huolenpidosta jonka sinulta saimme. Olet meille todella tärkeä ja rakas. Terveiset myös teille ihanat perheet jotka jaoitte meidän kanssamme odotuksemme. Ehkäpä odotamme vielä yhdessä Huldan pentuja.
26.6
Keskikesän juhlaa vietimme tänä vuonna kotona rauhallisissa merkeissä. Tikrulla on jo aika tukala olo ja haluaa selvästi vain levätä. Pentujen liikkeiden tunteminen sävähdyttää aina uudelleen ja uudelleen. Viime viikon keskiviikkona toimme pentulaatikon sisälle, Lucky valtasi laatikon heti. Ihan kuin vesseli olisi muistanut, että täällä minä olen elämäni ensimmäiset viikot viettänyt.


Epäilen, ettei tämä vesseli kauaa laatikossa viihdy kun tulevat pikku riiviöt sen valtaavat tai eihän sitä koskaan tiedä...

16.6
Päivät vierähtävät nopeasti. Nyt on enää n. kaksi viikkoa Tikrun synnytykseen. Tikru voi paksusti ja ähisee jo aika lailla. Jaksaa kuitenkin vielä mukavasti lenkkeillä ja lenkit mennään Tikrun ehdoilla. Huldan kanssa pyörähdimme Auran näyttelyssä jossa Hulda oli tuomarin mielestä champion mutta esitettiin 1 kg liian painavana :)) Ruokaa on siis syöneet muutkin kun vain Tikru. Huldan kanssa kävimme myös lonkkakuvissa maanantaina ja hyvältä näytti. Kuvat lähtivät A/A eteenpäin. Hulda astutetaan loppuvuoden juoksuista. Uros on viimeistä silausta vaille valittuna mutta siitä sitten enemmän myöhemmin. Nyt keskitytään Tikruun!


                Tikrulla tänään 50 vrk täynnä.

7.6
Meillä on ääkkös onglema, tämän vuoksi sivujen päivitys ei ole onnistunut. katsotaan kuinka nyt käy. Täällä Tikru tekee kaikki melkein hulluksi jatkuvalla kerjäämisellään. Oikea itku Miina mutta ihana sellainen. Ruokaa annetaan neljä kertaa päivässä ja lisäksi vielä iltapala mutta nälkä on ihan koko ajan. Yölläkin käydään ulkona ainakin kerran..

26.5
Jännitys säilyy synnytykseen saakka!. Perna oli jälleen sopivasti tiellä joten määrää ei pystytty tarkentamaan. Nyt vain nautimme Tikrun tiineydestä ja odotamme rauhassa synnytykseen asti. Tikrulla on vähän huono ruokahalu aamuisin joka on täydellinen muutos tälle ahmatille. Taitaa olla pientä aamupahoinvointia toisella. Muuten Tikru voi hyvin, tisut ja masu kasvaa pikkuhiljaa.

22.5
Juuri kun sai selkää vähän parempaan kuntoon niin johan iski flunssa. Mutta ei kun nokka kohti Helsinkiä ja Aptus näyttelyä. Tikru ei voinut uskoa todeksi ettei hän pääse mukaan kun näyttelyreppua pakattiin. Mukaan pääsi tällä kertaa vain Hulda. Hulda voitti valioluokan ja sijoittui hienosti PN2:ksi juniori nartun jälkeen. Ja koska juniori narttu ei saanut vastaanottaa CACIBia se ojennettiin Huldalle. Meidän prinsessa :)) Jäbän kaunis tytär Ruustiinas Amalia "Emma" oli myös näyttelyssä ja sai hienosti ERI 1 SA. Kiitos Iitu Emman esittämisestä ja onnea Tiinalle.

        Llewpart's Attractive Girl "Hulda" (Isä Benton Victory Lap "Veikka")

19.5
Kävimme eilen Tikrun kanssa ultrassa. Eläinlääkäri varoitteli, että varaudu siihen ettei siellä välttämättä vielä mitään näy ja Tikru on silti tiineenä. Hätähousuna halusin silti mennä kun ulkoinen olemus oli jo kertonut omaa sanomaansa. Ja ultra sen vahvisti meille on tulossa useita pentuja. Menemme viikon päästä uudestaan kun ovat vähän isompia niin eläinlääkäri pystyy paremmin arvioimaan kuinka monta siellä voisi olla. Aivan ihanaa! Meidän kanssa odottaa niin monta ihanaa perhettä ja toivon, että he kaikki saavat uuden perheenjäsenen kotiinsa elokuun lopussa. Mutta jäitä hattuun, elämä on opettanut ettei nämä asiat ole ihmisen päätettävissä. Tikru voi hyvin ja paksusti. Toivotaan, että kaikki menee hyvin loppuun saakka.

Tässä edellisen pentueen pallerot. Nykyiset riiviöt Hulda ja Lucky.

18.5
21 vuorokautta täynnä. Tikru on unohtanut käytöstavat ihan kokonaan. Kerjääminen on suorastaan mahdotonta. Ihanuus saa ruokaa kolme kertaa päivässä ja käyttäytyy ihan kuin ei saisi ruokaa ollenkaan. Pihalla istuu sorsa suussa ja ihmettelee kun Hulda ja Lucky riehuu.  Ultraa odotellen...
Saimme eilen lisää postia Belgiasta, kunniakirjat ja diplomit osallitusmisoikeudesta FCI Centenary World Champion of Champions 12.11.2011 Brysselissä. Nähtäväksi jää tulemmeko käyttämään tämän mahdollisuuden.

9.5
Postia Belgiasta. Tikrun C.I.B ja C.I.E tittelit on nyt vahvistettu.  Aivan ihana aloitus tälle viikolle vaikkakin alaselkä on niin turkasen kipeä, että juhlatanssit jäävät tuonnemmaksi. Onnea Tiina nyt sinun kasvateista ensimmäinen on International Beauty Champion ja International Show Champion. Ilman sinun ja Jussin apua ja matkaseuraa nämä tittelit olisi jääneet saavuttamatta. Super kiitos teille molemmille! Kyllä meillä on ihanat Kepot...
Tämän kuvan myötä Tikru lähettää  halit ja terveiset Lappeenrantaan, Savitaipaleelle, Karjaalle, Kangasalaan, Kirkkonummelle, Ulvilaan, Kristiinankaupunkiin, Yli-Tornioon, Joensuuhun ja Huittisiin.
Toivotaan, että tässä kuvassa tuo rauhallinen katse kertoo meille salaisuuden: Llewpart's pentuja tulossa.

1.5
Hauskaa Vappua!
Tänään kävimme Wappuhulinoissa Showlink areenalla. Jasmin ja hänen kaverinsa Sanni, Tessa ja Iida pääsivät kokeilemaan agilityä ja Jasmin pyörähti Huldan kanssa match showssa ja Sanni junior handlerissa. Sanni esitti ensimmäistä kertaa koiraa kehässä ja suoriutui hienosti Huldan kanssa viidenneksi.

29.4
Meidän nuoriso on taas kotona ja meno on sen mukaista. Leikattu uros ja astutettu narttu ja muuten vaan juoksussa oleva narttu siinä on täydellisen kaaoksen ainekset. Huh huh. Lucky lähti aamulla päivähoitoon Ailan, Ralfin ja Pepen luokse. Kiitos Aila kun otitte meidän veijarin 10 minuutin varoitusajalla. Illalla Lucky lähti Jasminin ja minun mukaan talille. Ja ihmeiden ihme tämä ihainen poika oli kuin kotonaan hevosten seurassa. Katseli ja ihmetteli isoja heppoja. Tallikissalle piti vähän murista mutta muuten käyttäytyi upeasti olihan poju kuitenkin vasta ensimmäistä kertaa tallilla. Kuvat otettu kännykkäkameralla...

Liko

 

28.4
Kiitos Anett! Eilen 27.4 Tikru astutettiin suloistakin suloisemmalla Jäbällä. Jäbä on kyläillyt meillä tiistai illasta lähtien ja hurmannut kaikki rauhallisuudellaan, kaveri on aivan huippu jätkä. Kiitos Iitu, että annoit Jäbän meille lainaksi. Tikru on ollut aivan täpinöissään kun on saanut liehitellä Jäbän kanssa. Hulda ja Lucky ovat kyläilleet veljeni Anssin luona ja viihtyneet hyvin Anssin ja Heidin hellässä huomassa. Kotona on ollut ihmeellisen rauhallista :))

17.4
Perjantaina kun olin menossa Likon kanssa tallilta maneesiin ratsastustunnille, Jamppa soitti kotoa Tikrun juoksut alkoivat.  Jee, jee vihdoinkin. Jos kaikki menee hyvin juhannuksen aikaan syntyy maailmaan pikku-Tikruja ja pikku-Jäbiä!
Tässä vielä muutamia kuvia metsälenkiltä.Koirat tarkkana kastuuko Mamma.


Kaverukset Lucky ja Pepe (Twitters Firth Of Forth) vauhdissa.


Tikrun ja Huldan kilpajuoksu.

 

13.4
Iitu oli saanut tänään postia Belgiasta. Jäbän C.I.B titteli on nyt vahvistettu. Onnea Iitu ja Jäbä! Tässä vielä Tikrun komea sulho vauhdissa.  Kunhan vain ne juoksut nyt alkaisi...

 

9.4

Tikru jäi joulukuun alussa Pietarin näyttelyn jälkeen ansaitulle mammalomalle näiden titteleiden myötä.
*C.I.B *C.I.E FIN MVA EE MVA RU MVA EEV-09 RKFV RKFV-10 *odotellaan vahvistusta.
Tämä ihanaisemme 6.v oli tänään taas trimmatessa ihanalla WSS-tuulella eli ihan kuin olisi ensimmäistä kertaa neito ollut trimmissä. Huh huh kyllä tuli hiki. Samainen neito antaa nyt sitten taas odotuttaa juoksujen alkamista ja riehuu kakrujensa kanssa kuin tuulispää. Niin Tikru maista kuin olla ja voi.
Tämän yllämainitun riiviön suloisista suloisin tytär Hulda huoleton tuli Suomen muotovalioksi Raisiossa 14.8 (Marja Talvitie), seuraavana viikonloppuna 20.8 Tallinnassa Eestin muotovalioksi ja sai ensimmäisen CACIBn (Paula Heikkinen-Lehkonen) ja sai joulukuun alussa Venäjällä Pietarissa toisen CACIBn ja tuli Venäjän valioksi, RKFV-10 ja RKFV eli RKF voittajaksi. Tämä siis 2v 4kk ikään mennessä. 

FI MVA EE MVA RU MVA EEJV-09 RKFV RKFV-10
Mamman pikkumussukka ja pusupoika Lucky on ilman muuta ansainnut myös monen monta "titteliä". Luckylla on mm. Kuningas Jätkä ja Sohva Champion ruusukkeet. Ja siihen voisi lisätä vaikkapa sisukas jätkä ja vaikka mitä.

Viime viikolla sain ihania kuvia Tiinan, Jussin, Mindin ja Tipen Venäjän reissulta. Lisää niitä löydät kuvagallerian kaverit kansiosta.

 


4.4
Sain tänään mieluisaa postia Paulalta. Meidän tyttöjen Tikrun ja Huldan Venäjän muotovaliotodistukset ja RKF Champion diplomit.  Sain myös Paulalta ihania kuvia Artusta jotka lisätty kuvagalleriaan kaverit kansioon. Käykää kurkkaamassa!

3.4
Tänään oltiin Lohjan ryhmänäyttelyssä.
Hulda (Llewpart's Attractive Girl) sai ERI1 SA ollen PN2.
Meidän pikku mussukka. Minulla oli ilo esittää Emmaa (Ruustiinas Amalia) nuori neito sai ERIn ja esiintyi super kauniisti. Emman kasvattaja Tiina kepoineen hurmaa Pietarin koiranäyttelyssä Mindin (Ruustiinas Adalmiina) ja Tipen (Milfeddyg Ofer) kanssa. Paulan eli Artun (Ruustiinas Aristocrat) ihanan omistajan vieraina. Kiitos Paula vielä tuhannesti, että kävit Moskovassa ja hoidit myös meidän tyttöjen Venäjän muotovalio tittelit ja kunniakirjat. Ja upeasta vieraanvaraisuudestasi jonka koimme joulukuun Pietarin reissullamme. Mindi ja Tipe saivat tänään viimeiset tarvittavat sertit ja ovat nyt hienosti Venäjän muotovalioita!! Tipe oli toisessa näyttelyssä ROP ja RYP3 ja Mindi toisessa näyttelyssä ROP ja RYP2. Mindi seuraa hienosti veljensä Artun vanavedessä. Upeaa Tiina! Sinun ihanat kasvatit ovat vieneet minun sydämeni!! Kaikki ovat niin avoimia ja upeita waleseja.  Ja tietysti meidän Tikru on ihan rakkain.

 

                                         Hulda

 

                            Emma (Ruustiinas Amalia)

 

2.4
Kuvagalleria valmistui.

29.3
Lisätty kuvia ja täydennetty tietoja.

21.3
Sivut julkaistu päivitettynä uudessa osoitteessa.

 

Copyright © 2011 (Heidi Toivanen)